Opening For Laboratorie assistent - Saarbruecken, Germany

1 post / 0 new
Amar Annamalai
Amar Annamalai's picture
Opening For Laboratorie assistent - Saarbruecken, Germany

 Institutionen för Medicinsk Biokemi och Biofysik bedriver forskning och undervisning inom biokemi och biofysik. Vid institutionen finns för närvarande 11 avdelningar med tillsammans ca 350 anställda. Institutionen bedriver undervisning inom såväl grund- och avancerad nivå samt forskarutbildning.
 
Nu söker vi en laboratorieassistent till avdelningen för Biofysik. Forskningsfokus i vår grupp på avdelningen är studier av proteiner i cancerprocesser samt mekanismer för anti-cancer läkemedel. Vår målsättning är att ge ökad förståelse av proteiner och processer med relevans för cancerterapi, utvärdera deras potential som mål för cancerbehandling samt för diagnostik vid resistensutveckling mot anti-cancerläkemedel. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö i ett laboratorium med tillgång till ”state-of-the-art” infrastruktur inom proteinkemi/strukturbiologi, cellbiologi och läkemedelsdesign.
 
Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär arbete i ett långvarigt projekt finansierat av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse med det primära syftet att utveckla och validera en ny metod (CETSA, Martinez Molina, Science 2013 41;84) för att förstå läkemedels verkan och resistensutveckling hos cancerpatienter och tillämpa denna kunskap i ny cancerdiagnostik. Arbetet kommer innebära utveckling av metodik och hanteringsprocesser av såväl prover från djurmodeller som från patienter och med validering i cellbaserade in vitro system. Du kommer vara del av en arbetsgrupp där en stor del av arbetet sker i samarbete med andra forskargrupper på Karolinska Institutet och Universitetssjukhuset. Stor fokus kommer ligga på reproducerbarhet och att statistiskt säkerställa metod och resultat.
 
I arbetsuppgifterna ingår även delansvar för gruppens cellodlingsfaciliteter och viss preparation av material för analys med exempelvis mass-spektrometri.
 
Personen förväntas också kunna medverka i laborativ handledning av doktorander och studenter samt i författning av artiklar, rapporter och ansökningar för forskningsmedel.
*
*Kvalifikationer
Vi söker en person med goda kunskaper i cellbaserade system och där kunskaper inom proteinkemi och molekylärbiologi är meriterande. Goda kunskaper i statistik analys och tidigare erfarenhet av arbete med kliniskt material är positivt.
 
Du som söker ska vara välorganiserad och ansvarsfull, ha stark drivkraft och hög samarbetsförmåga. Goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift, förutsätts.
 
Vi ser gärna att den sökande har avlagt en doktorsexamen (eller motsvarande utländska examen) inom livsvetenskaperna men goda kunskaper och känsla för proteinbaserad forskning är avgörande kriteria. Du ska då ha en högskoleutbildning motsvarande M.Sc. eller Biomedicinsk analytiker.
 
Ytterligare information
Ytterligare upplysningar lämnas av Daniel Martinez Molina (senior lab manager) 08-524 868 63.
 
Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork och bestå av ett personligt brev med tre namngivna referenser och aktuellt CV. Sista ansökningsdag är den 15 december.
Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.
 
Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.
 
Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
 
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
 
Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Apply Here